Kookgek stelt voor

Bistro gerechten



kip met asperges



Ingrediënten


2 mooie kipfilets, in stukken gesneden
200 g Breydelspek, dikke plakken
1 bussel witte asperges
1 liter kippenbouillon
200 g verse peultjes
4 porties kriel aardappeltjes
boter, bloem
nootmuskaat, dragon, peper en zout

WERKWIJZE:



  • Schil de asperges, kook of stoom ze nét niet gaar en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm, hou opzij. Hou ook de aspergeschillen apart..
  • Voeg de aspergeschillen toe aan de bouillon en laat bijna voor de helft inkoken, zeef de bouillon.
  • Kruid de stukken kip met peper, zout en eventueel wat kipkruiden, bebloem ze lichtjes en bak ze mooi gaar in boter/olie.
  • Breng de ingekookte bouillon op smaak met peper en wat zout en monteer deze met wat ijskoude boter, dik eventueel wat in met een sausdikker. Voeg hieraan nu de peultjes toe en laat kort garen. Kook de aardappeltjes beetgaar.
  • Voeg tenslotte de aspergestukken, kip en de in hapklare stukken breydelspek toe aan de bouillon, laat zachtjes doorwarmen.
  • Verdeel de aardappeltjes in diepe borden en schep er het kip & asperge mengsel over, werk af met wat vers gesnipperde dragon.