Kookgek stelt voor

Bistro gerechten


Bretoense Rodemul met venkel

ingrediënten per persoon :

  • 1 rode mul (300 gr) ontschubt en gefileerd (met pincet de kleine middengraatjes er uit halen
  • 1 grote venkel in grove julienne gesneden (bewaar het groen als garnituur)
  • 6 ontpitte groene olijven
  • 2cl gewone olijfolie
  • 5cl olijfolie extra - vierge
  • 20 gr geklaarde boter
  • peper van de molen
  • fleur de sel

bereiding :

Zet een tefalpan met de geklaarde boter op een matig vuur en voeg de gesneden venkel toe. Laat de venkel garen terwijl u de pan regelmatig opschudt. Wanneer de venkel bijna gaar is, verhoogt u even het vuur om de groente te kleuren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijven op het laatste moment toe.

Plaats een andere tefalpan met de gewone olijfolie op een hoog vuur. Kruid de rode-mulfilets met peper (geen zout !) en leg de vis op de velkant in de hete pan. Draai de filets na 1 minuut voorzichtig om, schuif ze naar de buitenkant van de pan en verlaag het vuur. Laat de vis nu rustig verder gaar worden gedurende 4 à 5 minuten

Schik de venkel centraal op een groot bord en plaats de filets met de staartkant naar boven tegen de venkel. Werk het geheel af met wat fleur de sel, het groen van de venkel en de extra - vierge olijfolie. Serveer met Frans brood en een goede olijfolie.

Smakelijk !