ENGELSE KERST CAKE![]() Engelse kerst cake Voor ronde vorm 20 cm. of vierkante 18 cm. Fruit: 150 gram citroenrasp 100 gram amandelschaafsel 120 gram rode en groene bigarreaux in vieren gesneden 310 gram bruine rozijnen 310 gram blanke rozijnen sap en geraspte schil van 1 sinaasappel 6 eetlepels whisky Cake: 250 gram bloem 50 gram gehakte amandelen of amandelpoeder snufje zout 3 theelepels koekkruiden 2 theelepels kaneel 1 theelepel nootmuskaat 200 gram boter 200 gram bruine basterdsuiker 4 eieren Doe al het fruit met geschaafde amandelen, sinaasappel en whisky bij elkaar in een kom en laat 1 nacht staan. - mix boter en suiker - zeef de bloem, de gehakte amandelen, het zout en de kruiden door elkaar - kluts een voor een de eieren en doe ze een voor een bij het boter/suikermengsel. Na elk ei een eetlepel bloem om een mooi glad mengsel te krijgen. - lepel het bloemmengsel erdoor en als laatste het fruit Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Maak ook een stuk bakpapier op maat voor de bovenkant van de taart. Maak het deeg in het midden lager om een zo glad mogelijke bovenkant te krijgen. Doe halverwege de kooktijd het bakpapier op de bovenkant. Oven op 160 graden ongeveer 2-4 uur. Prik met breinaald tot deze er droog uitkomt,dan is de cake klaar. Goed laten afkoelen. Deze taart is het lekkerst als hij 2 a 3 maanden bewaard wordt, pak dan goed in in frisfolie of aluminiumfolie. Nog lekkerder wordt de taart als hij een paar keer met whisky of cognac wordt ingesmeerd. |