Kookgek stelt voor

desserts

Ingredienten:

SOUFFLE GLACE VAN MANDARIJNEN Voor de zeste 1 mandarijn 4 el griessuiker 1 el water voor de souflé 4 eieren 120 gr griessuiker 2 dl sap van mandarijnen 50 gr griessuiker 2.5 dl room 1 el mandarine napoleon
HOME

werkwijze:

Maak eerst de 'zeste' klaar. Snijd met een dunschiller het buitenste laagje van de oranje schil. Zorg dat er geen wit van de schil meekomt. Snijd de schil vervolgens in heel kleine stukjes.
Neem een pannetje en breng koud water aan de kook.Als het water kookt, doe je er de schilletjes bij. Laat heel eventjes koken en haal vervolgens uit de pan. Spoel af onder koud water.
Doe de schilletjes vervolgens weer in het pannetje, voeg er een eetlepel water en 4 eetlepels suiker bij. Laat de schilletjes langzaam koken tot er zich een siroop vormt, waardoor ook de 'zeste' gaarkookt.
Klop de room half op en laat hem goed koud worden in de koelkast. Laat het sap van de mandarijnen met de 5o g suiker inkoken tot siroop en laat afkoelen.
Neem een rechte, aardewerken pot en verhoog de boord met een band aluminiumfolie. Zet de folie vast met een elastiekjes.
Klop de eieren met de suiker vast en schuimig op een klein vuurtje.
Als dat gebeurd is, haal je het mengsel van het vuur en klopje het verder helemaal koud. Indien nodig zetje het pannetje daarvoor in een ijskoud waterbad.
Spatel er daarna alle overige ingrediënten onder (de half opgeslagen room, de afgekoelde 'zeste' met de siroop en het ingekookte sap van de mandarijnen), samen met de Mandarine Napoléon.
Stort de pot tot aan de bovenrand van de folie helemaal vol met het mengsel.
Plaats 24 uur in de diepvriezer en haal voor het serveren de band aluminiumfolie weg.