GEMBERCAKE

Ingredienten:
- 250 gr zachte boter
- 5 gr vanillesuiker
- 160 gr suiker
- 1 vanillestokje
- 5 eieren
- 300 gr bloem
- zout
- bicarbonaat
- 50 gr rozijnen
- 160 gr gekonfijt fruit
- stuk gekonfijte gember
HOME
werkwijze:
- 1. Week de rozijnen in rum. Verwarm de oven voor op 175°C.
- 2. Doe de boter, suiker en de vanillesuiker in de keukenrobot. Doe daar ook nog het merg van één vanillestokje bij. Laat kloppen tot het mengsel mooi wit ziet.
- 3. Weeg de bloem af, en doe daarbij een snuifje bicarbonaat. Voeg de bloem beetje bij beetje bij de boter-suiker massa in de keukenrobot. Breek er ook de 5 eitjes in, en meng tot je een mooie, homogene massa hebt.
- 4. Snij de gekonfijnte gember in fijne balkjes, en doe samen met het gekonfijt fruit en de geweekte rozijnen bij het deeg en spatel er mooi onder.
- 5. Vet je bakvorm in, en stort het deeg hierin. Zet 40à 45 minuten in een oven van 175°C.
- 6. Voor de ganache, breng de room aan de kook, zet van het vuur, en laat hierin de chocolade en de boter smelten.
- 7. Plaats de cake op een rooster boven een schaal, en overgiet met de ganache.
HOME
|