Kookgek stelt voor

LINZERTORTE

	
	
	

Ingredienten:

500 gr boter 5 gr kaneel 2 eieren 1eidooier 750 gr bloem 15 gr zout 500 broyage (250 gr suiker + 250 gr amandelpoeder) pruimenmoes abrikozenmoes HOME

werkwijze:

1. Maak een kort deegje van de grondstoffen en laat dit deeg over nachten in de koel kast, zodanig dat alle grondstoffen goed op elkaar ingewerkt zijn.

2. Bekleed vierkante taartvormen met de deeg dat uitgerold is op een dikte van 3 tot 4 mm

3. Maak de broyage.Op authentieke wijze gaat dit als volgt: doe de suiker samen met de amandelen in een kom die aan kettingen vasthangt. laat daarin een zware kanonbol heen en weer rollen zodat de ammandelen stuk gaan en zich meet de suiker vermengen.

4. Vul met pruimenmoes vermengt met een derde abrikozenmoes .

5. Snijd gekartelde reepjes deeg van 1 cm breed.

6. Leg kruisgewijs op de vormpjes.

7. Strijk in met een ei.Bak af in een oven van 190°C gedurende 20 minuten.