SPAGHETTI VONGOLE

Ingredienten:

SPAGHETTI VONGOLE' 500 g spaghetti 36 verse St. jacobsschelpen 250 ml droge witte wijn 1el boter 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1el bloem 125 ml lichte room 2 el tomatenpasta zout witte peper 1 tl citroenschil, geraspt 75 g verse Romanokaas, geraspt 2 el verse peterselie, gehakt
HOME

werkwijze:

Bereid de pasta volgens de instructies.

Schraap de schelpen en leg ze in een kookpan.

Giet de wijn erover en laat het op een laag vuur 6-8 min sudderen tot de schelpen open zijn.

Neem de schelpen uit de pan en houd ze warm. Bewaar de wijn.

Verhit de boter in een braadpan.

Voeg knoflook toe en laat 1 min sauteren.

Strooi de bloem erbij en laat het nog 2 min op het vuur staan. Klop de wijn erdoor.

Voeg de room toe en laat 5 min sudderen.

Roer tomatenpasta, kruiden en citroenschil erdoor en laat het vervolgens nog 3 min sudderen.

De bewaarde schelpen toevoegen en nog 3 min extra op het vuur laten staan.

Kook de noedels in een grote kookpan met gezouten water.

laat uitlekken en breng op serveerschotels.

Doe de helft van de Romanokaas bij de saus.

Schep de saus over de spaghetti en strooi de peterselie en de resterende Romanokaas erover.

Onmiddellijk serveren.