Kookgek stelt voor

Pasteien

KOOKGEK


GRONINGER BOERENLEVERWORST





GRONINGER BOERENLEVERWORST

Ingredienten:

2 kg varkenslever 2 kg gekookte varkens koppen 2 kg rugspek kruiden per kg product nitriet pekelzout (coloroso)18 gr witte peper 2 gr foelie 2 gr kardemom ¼ gr gember ¼ gr majoraan ¼ gr 200 gr fijn gesneden en gestoofde sjalotten. 1 ei per kg

werkwijze:

- de lever ontdoen van de galkanalen.

- de lever afbroeien in kokend water en dit gedurende 1 minuut

- hete vet ook afbroeien en ook gedurende 1 minuut

- de lever 2 x draaien door een zeer fijnen rooster 2 mm

- het vet en de koppen 1 x draaien door de 2 mm plaat

- Kruiden aantoevoegen en zeer goed mengen.

- Afvullen in runderkrans darmen.

- In een kookketel in kokend water laten glijden.

- Water na 1 minuut terug brengen op 72C°

- Laat in de kook ketel gedurende 40 minuten

- Algemene regel de kern temperatuur moet 70 à 72C°

Laten afkoelen in koud water liefst lopend.

HOME