INDISCHE KIP met RIJST

Ingredienten:

4 kippenbouten 2 koffielepels mild paprikapoeder 2 koffielepels grof zeezout 250 gr Uncle Bens Basmati rijst ui 1 limoen een hand vol muntblaadjes olie
Voor de marinade
4 teentjes knoflook 2.5 dl Griekse yoghurt 2 eetlepels limoensap 1/2 koffielepel geplett kruidl hagel , 1/2 koffielepel kaneelpoeder snuifje chilipoeder mespuntje saffiaanpoeder 1 eetlepel komijnpoeder 3 koffielepels geplette koriander- zaadjes 1 eetlepel geraspte verse gember
HOME

werkwijze:

1 Verwijder het vel van de kippenbouten en dep ze droog met keuken papier, Wrijf de bouten in met het paprikapoeder en zeezout en laat ze afgedekt even rusten.

2 Pel ondertussen de teentjes knoflook, snipper ze fijn en meng ze in de blender met de overige marinade-ingrediënten tot een gladde saus.

3 Leg de kippenbouten in een ondiepe schaal, giet de marinade er over en laat alles minstens 4 uur, liefst een hele nacht, afgedekt in de koelkast staan,

4 Verwarm de oven,op 180°C en bak de bouten in 30 á 40 minuten gaar.

5 Pel de ui en snipper hem fijn. Fruit de uisnippers in wat olie, voeg de Basmati rijst en een-halve liter water toe en laat afgedekt op een zacht vuurtje koken tot de rijst gaar is

6 Snij de muntblaacijes in fijne reepjes en meng deze onder,de rijst, Serveer de warme kippenboutjes met de Basmati rijst en werk het geheel af met enkele blaadjes munt en een schijfje limoen.