CASSOULET VAN MOSSELEN

Ingredienten:

32 mosselen 6 dl mossel kookvocht (geklaard) 6dl vis fond(geklaard) 1 thee lepel bieslook 1 thee lepel peterselie 1 theelepel fijn geraspte wortels een groot vel bladerdeeg 1 ei HOME

werkwijze:

Men kookt de gekuiste mosselen met veel ui en selder.

Men ontdoet de schelpen en houd de mosselen apart.

Men neemt 6 dl gezeefd kookvocht en 6 dl vis fond.

Nu klaart men deze fond zoals men consommé klaart.

Kruiden met peper(zeerwit mayonaise peper) en zout

Men neme nu 4 leeuwenkop soepkommen en doet daar de soep in als ook de wortels en de andere kruiden dan ook de mosselen(8 stuks)

Nu neemt men het bladerdeeg iets groter dan de soepkom leg het boven de kom en duw goed langs de zijden dat het goed gesloten is, nu bovenop in smeren met het geklust ei en een paar versieringen er op maken.

In een voor verwarmde oven 20 a 25 minuten warmen en bakken op 200 Celsius