POT-AU-FEU VAN KREEFT

Pot-au-feu van kreeft

Ingredienten:

2 kreeften van 300 á 400 gr
11/2 liter court-bouilLon (getrokken uit wortel, prei, ui en selderij, en ,gekruid met peper, zout, kruidnagel, een kruiden-boeket en witte wijn)
2 eiwitten
100gr prei
100gr wortel
100gr selderij 500gr kleine aardappelen (gekookt)
1 takje lavas (kruid met selderijsmaak)
olijfolie
peper en zout

HOME

werkwijze:

1. Kook de kreeften in de court-bouilion. Reken 8 minuten en laat ze in het nat afkoelen. Halveer de dieren en verwijder maag en darmkanaal. Snijd het vlees in gelijke plakjes. Houd apart.

2. Bak de kreeftenpantsers even aan in wat olie. Verbrijzel dan de schalen tot kleine stukjes en vermeng ze met de eiwitten. Voeg er de court-bouilion aan toe en breng al roerend aan de kook. Laat nu, zonder te roeren, nog enkele minuten zacht sudderen. Druk dan door een fijne zeef of neteldoek.

3. Snijd prei, wortel en selderij in ruitjes. Kook ze in licht gezouten water.

4. Verdeel de stukjes groenten en plakjes kreeft over 4 diepe borden. Schep er de hete bouillon over.

5. Garneer met de gekookte en gehalveerde aardappeltjes. Versier met enkele kreeftenpootjes en een bladje lavas.