CONSOMME VAN WILDE CHAMPIONS

Ingredienten:

CONSOMME VAN WILDE CHAMPIONS MET BLADERDEEG

160 g wilde champions
15 dl fond van wild of gevogelte
8 takjes kervel
eventueel 8 plakjes truffel
2 eieren
4 rondjes bladerdeeg van 12 cm doorsnede en 2 a 3 mm dik


HOME

werkwijze:



Verwarm de oven voor op 220°C
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.
Doe de champignons rauw in vuurvaste potjes voor telkens 1 persoon.
Kies potjes van circa 10 cm breed en 8 cm hoog.
Giet de koude, goed gekruide fond erover tot ze voor 3/4 gevuld zijn.
Voeg er telkens twee takjes kervel en eventueel twee plakjes truffel aan toe.
Kluts de eieren en smeer, met een kwastje, het bladerdeeg in met het eimengsel.
Leg elk vel deeg op het potje, met de eikant naar onderen.
Span lichtjes over het potje.
Druk aan de boorden en over de rand een beetje aan.
Strijk nu ook de bovenzijde in met het eimengsel.
Zet de potjes onmiddellijk in de goed warme oven en bak ze gedurende 2o minuten.
Het deeg is dan gaar en de consommé heet.
Dien meteen op.