VISSOEP UIT ZUIDFRANKRIJK




Benodigheden:

2 liters zeer goede visfond
olijfolie
bouquet garni
3 wit van prei
1 groene selder
1 grote wortel
1 grote ui
2 teentjes look(zeer fijn gesneden)
1 mespunt harisa. 1 dopje saffraan, peper en zout
3 tomaten of doosje tomaten in stukjes
harde vis naar believen(makreel - zeeduivel - koolvis) 
in stukjes gesneden.

Werkwijze:

De prei, selder, wortel, ui, look in julienne snijdt en 
aanstoven in olijfolie
De vis fond er aan toevoegen, peper, zout, harisa, saffraan 
en de bouquet garni,15 minuten laten doorkoken.
De vis er aan toevoegen, als de vis gaar 
is de gepelde en ontpitte tomaten in stukjes snijden 
en er bijvoegen.
Het bouquet garni er uit nemen.

En nu op dienen met rouille(in een sauskommetje)



VIS FUMET(fond)

BENODIGDHEDEN:

1 grote ui							
2 wortels						
1 selder						
2 laurierblad						
1 takje tijm						
2 dl witte wijn					
3 l water						                                    
olijfolie					
500gr visafval en snijlingen

WERKWIJZE:
1:Maak de groenten schoon en snijd ze heel fijn
2:stoof deze groenten in een klontje boter, 
doe de laurier en de tijm er bij
3:Gooi er de visafval  er bij, als ook de wijn en het 
water, voor het kookpunt goed afschuimen en breng  dit 
op het kookpunt en laat het enkele uren zachtjes trekken 
en doe de bouillon  door een fijne zeef.


HOME