VISSOEP UIT ZUIDFRANKRIJK
Benodigheden:
2 liters zeer goede visfond
olijfolie
bouquet garni
3 wit van prei
1 groene selder
1 grote wortel
1 grote ui
2 teentjes look(zeer fijn gesneden)
1 mespunt harisa. 1 dopje saffraan, peper en zout
3 tomaten of doosje tomaten in stukjes
harde vis naar believen(makreel - zeeduivel - koolvis)
in stukjes gesneden.
Werkwijze:
De prei, selder, wortel, ui, look in julienne snijdt en
aanstoven in olijfolie
De vis fond er aan toevoegen, peper, zout, harisa, saffraan
en de bouquet garni,15 minuten laten doorkoken.
De vis er aan toevoegen, als de vis gaar
is de gepelde en ontpitte tomaten in stukjes snijden
en er bijvoegen.
Het bouquet garni er uit nemen.
En nu op dienen met rouille(in een sauskommetje)
VIS FUMET(fond)
BENODIGDHEDEN:
1 grote ui
2 wortels
1 selder
2 laurierblad
1 takje tijm
2 dl witte wijn
3 l water
olijfolie
500gr visafval en snijlingen
WERKWIJZE:
1:Maak de groenten schoon en snijd ze heel fijn
2:stoof deze groenten in een klontje boter,
doe de laurier en de tijm er bij
3:Gooi er de visafval er bij, als ook de wijn en het
water, voor het kookpunt goed afschuimen en breng dit
op het kookpunt en laat het enkele uren zachtjes trekken
en doe de bouillon door een fijne zeef.
HOME