Kookgek stelt voor

STOOFPOTJES

LAMS GIGOT OP VLAAMSE WIJZE



Ingrediënten



Lams gigot op Vlaamse wijze

  • 1 lamsboutvan 2 kg
  • Voor de marinade:
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • 10 cl olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Was en droog de peterselie.
  • Pel de sjalotten en knoflook.
  • Hak deze ingrediënten in de keukenmachine met olie, zout en peper.
  • Smeer de lamsgigot in en laat marineren 4 uur.
  • Verwarm de oven voor op th.8 (240 ° C).
  • Bij warme oven, plaats het gebraad in een ovenschaal en bak het voor 45-50 minuten
  • afhankelijk van de gewenste gaarheid, bedruip vaak met het sap .
  • Serveer het lamsvlees met champions.

HOME